Látnivalók Hegykőn

Tanösvény

A “Nádak Útján” tanösvény Hegykő határában a Fertő tó partján húzódik. Az ösvény a nevét a Fertő jellemző növényéről kapta. A túraútvonalat végig járva eljuthatunk a nád élőhelyére, a nádaratási helyekre. Megismerkedhetünk a Fertő-tó növény és állatvilágával az ösvény végén nem messze a vasfüggöny emlékhelytől található a madárfigyelő torony

Tovább a fotógalériába

Csipkeház-Hegykő

Szigethy Istvánné állandó kiállítása “A pólyától a szemfedélig ” címmel. A település egyik legrégebbi házában a gyönyörű csipke bemutatása mellett megelevenednek a múlt értékei, például a tisztaszoba és a kemencék. A Rábaköz jeles mestereinek, Ángyán Csilla csornai fazekasnak és Pintér Jenő bogyoszlói fafaragónak az alkotásai szintén megtekinthetők.

Tovább a csipkeházra

Horgásztó

Hegykő határában korábban kavicsot bányásztak. A régi bánya helyén napjainkban egy hathektáros vízfelületű tó található. A víz átlagos mélysége másfél méter, de helyenként eléri a 3 métert is. A horgászok hegykői paradicsoma szép, csendes környezetben, a községtől 1 kilométer távolságra található. A tóban élő halfajok horgászhatóak. Amur, csuka, kárász, ponty, süllő, bodorka, vörös szárnyú keszeg, küsz karika keszeg, dévérkeszeg, sügér, compó, busa, angolna és harcsa akadhat a horgára annak, aki itt várja a kapást.

A horgásztó közelében vadkacsák, vízicsibék és nádiverebek tanyáznak. Gyakori itt a béka, a fürge gyík, a vízisikló és a mocsári teknős. Néhány vidracsalád is a horgásztóhoz költözött.